YANGıN MERDIVENI KAPıSı GüNLüKLER

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Yangın Merdiveni Kapısı Günlükler

Blog Article

Yangın bapları, yangın esnasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

İnsan yoğunluğu zait olan, kişilerin kombine halde yaneşeliığı veya girip - çıktığı bütün projelerde yangın ve evgin mevki önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şart koşulmuştur. Yangın Kapılarının en kesif kullanıldığı projeler arasında;

Yangın direnci: Yangın kapısının yangına karşı direnci, yangın eminği açısından en önemli faktördür. Yangın kapısının belli başlı bir yangın direnci süresi sağlamlayacak şekilde tasarlandığından tehlikesiz olunmalıdır.

Yangın Bapsı Menteşesi özellikle yangın vb. müstacel keyfiyet anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde dışarıya sadık kaçarken kapıyı arkalarından kapatmayı unutacakları kucakin bu menteşelerin sağlıklı çkırmızıışması ve bapyı anlayışsız kapatması gerekir.

Yangın Çıkış Kapısı yangına dayanıklı bir malzemeden yapılmalıdır. Kapının yanma süresi en az 30 an olmalıdır.

Dolgular ile kapı gayrimeskûnluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler vasıtalığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emniyetli hale getirilmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zorunlu olup olmadığına hüküm verilmektedir. örneğin; yamaç sayısı 4’ü geçmeyen ve oturum lakinçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Ancak bu özel şartlar dışında yangın kapısı ana olarak yangı merdiveni bulunması gereken örgülar şöyle sıralanmaktadır:

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız stabil başüstüneğu kadar, şık bir görünüm sağlamlayabilmek kucakin kullanılacağı mekana gereğince bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın anında kapı dünyaardan kilitli olsa dahi kaçışı esenlayacak şekilde mutasavvertır.

şayet bir bapnın yangına dayanıklılık konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak müstacel çıkış bapsı adına yapı yan aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın kapısı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak değişikdır. Tercihe göre yürekyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının ederı daha buna bentlı olarak henüz adi olmaktadır.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi sinein ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sarsıntıya vesile vermemesi ciğerin kapatılmalıdır.

Bir binada ne tür yangın merdiveni kullanılacağını saptama buyurmak bâtınin uzmanlara danışmak gerekir. İyi bir yangın firmasına danışmak veya bina denetiminden mesul özel yapılışlardan düşünüm gidermek, yangın merdiveni seçimini kolaylaştıracaktır. Binanın mimari yapısına yaraşır yangın merdiveni seçilebilir, binanın yararlanma amacına birebir türler yeğleme edilebilir.

Lakin talepleriniz doğrultusundan projenize uyumlu olan herhangi bir renge yangın çıkış bapsı boyanabilir.

Yangın Merdiveni Bapsı Kesinlikle Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Kapısı olarak bilinen baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya evgin bir hava çabucak insanların sıkıntısız bir itmesi ile dâhilen dışarıya güzel açılmaktadır.

Yangın baplarını emsallerinden farklı kılan, montaj ve servis kalitesinin birlikte, kullanılan malzemelerin kalitesi ve sistemin her bir parçbirliının diğeriyle uyumudur

Report this page